Een verjaardag vieren voor een man die is overleden. Het is natuurlijk wel een beetje vreemd, maar toch gaan wij dat doen op 10 maart. Het is dan exact 150 jaar geleden dat Pim Mulier werd geboren in Friesland. Op tweejarige leeftijd verhuisde hij naar Haarlem en is nu onze held. Net zo min als Frans Hals een geboren Haarlemmer was, was Pim Mulier dat ook niet maar behoort wel tot de Haarlemse geschiedenis. De grootste sportpionier van Nederland wordt met veel respect behandeld in mijn stad. Als bestuurslid van de Société Pim Mulier is mijn band natuurlijk nog nauwer. De société heeft 1,5 jaar geleden samen met het Haarlems Dagblad het initiatief genomen voor het Pim Mulierjaar.
Het is een eer om deel uit te maken van de stuurgroep Pim Mulierjaar en er samen met de werkgroep Haarlem een succes van te maken. Er is al onnoemelijk veel tijd ingestoken door vrijwilligers en dat alles met een klein budget. De activiteiten worden ook buiten Haarlem georganiseerd. Voor mijn stad zijn er tal van enthousiaste Haarlemmers aan de slag met de activiteiten.
Op de website van het Pim Mulierjaar staan alle activiteiten vermeld. Maar de verwachting is dat de agenda de komende maanden continue bijgewerkt moet worden. Overal borrelen er ideeën op en hoe meer bekendheid het jaar gaat krijgen, hoe groter de kans dat er activiteiten bijkomen. Het is een mooi proces. Zonder grote budgetten wordt er veel in beweging gezet. Helaas zijn er echter ook partijen die medewerking hebben toegezegd, maar nog geen inspanningen hebben gedaan om ook daadwerkelijk bij te dragen. Andere partijen, die eigenlijk niet mogen ontbreken als partner, hebben geen antwoord gegeven op onze verzoek. Maar het is belangrijk om je vooral te focussen op de partijen die meedoen. Zij maken het succes en dat is wat wij voor ogen hebben. Opdat de naam Pim Mulier, en zijn werk, aan het eind van 2015 een stuk bekender is geworden